Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαΐου 14, 2015

Christina Strada Στ' αδράχτι

Στ' αδράχτι Στο μυαλό να το έχεις. Να ριζώσει. Να ανθίσει. Κι όταν βγάλει καρπούς... Μην τους πάρεις μονάχος. Δυνατά φώναξέ το σε όλους. Να ακούσουν. Να μην πουν πως τα χείλη σου κλείσαν. Κι όταν η παρουσία όλων ολοκληρωθεί, με σφραγίδα πύρωσε την καρδιά τους. Να θυμούνται για πάντα. Πως ότι σκορπά,η μοίρα το χει φυσήξει. Δεν της αρέσει να μπερδεύονται στ΄ αδράχτι της σκουπίδια.
Christina Strada

ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ


                                                  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΊΑ 
                                                                                          Εμμέτρως


«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ εμμέτρως» Η μυθολογία των Ελλήνων, εν αντιθέσει προς τη μυθολογία άλλων λαών, ξεπέρασε τα σύνορα του ελληνισμού και κατέκτησε όλη την οικουμένη. Έτσι, όπου κι αν ταξιδέψεις θα βρεις ανθρώπους που γνωρίζουν την Αθηνά, τον Απόλλωνα, τον Αχιλλέα, τον Οδυσσέα, τον Ηρακλή, τον Θησέα και πολλούς άλλους θεούς και ήρωες. Στο βιβλίο «Ελληνική Μυθολογία εμμέτρως» έγινε προσπάθεια να αποδοθούν οι μύθοι έμμετρα, με χιούμορ και ειρωνία ει δυνατόν, ευελπιστώντας να αγαπηθούν από μικρούς και μεγάλους. Οι πλείστοι μύθοι συνοδεύονται από εικονογράφηση. Το υλικό είναι παρμένο τόσο από μνημεία της ελληνικής αρχαιότητας όσο κι από διάσημου ζωγράφους.

Ο γάμος του Διός
Ο Δίας ερωτεύτηκε την αδελφή του ΄Ηρα μα κείνη τον καβούρδιζε, τον έκανε καπύρα. «΄Ετσι θα σ’ έχω άτιμη; Θα σου φορέσω βέρα να με φωνάζεις άντρ…